Efter en mycket het höstsäsong tog Norrköpings damlag klivet upp till allsvenskan. Publik och sponsorer har strömmat till och förväntningarna är stora inför den allsvenska säsongen 2023. Seniorjournalisterna i Östergötland fick 17 januari 2023 träffa lagets tränare Tor-Arne Fredheim och två av spelarna, Sofia Hjern och Shannon Woeller som berättade om förväntningar och förhoppningar på laget och sig själva i den svenska förstaligan.

Sofia Hjern, som med tanke på sin ungdom ändå har lång erfarenhet som målvakt och lagkapten i IFK, berättade om en god utveckling för både laget och sig själv och såg fram mot den nya säsongen där det kanske inte alltid är självklart att hon blir förstamålvakt. Detta eftersom det nu blir konkurrens om platsen mellan stolparna, bland annat från Erin Nayler, nyförvärv med erfarenhet från både OS och VM som målvakt i Nya Zeeland.

– Jag har utvecklats och blivit mycket bättre, men med hård konkurrens gäller det att hålla mycket hög kvalitet och det ser jag som en stimulans, säger Sofia Hjern.

Tor-Arne Fredheim berättade om en spännande tid med damlaget och med hans erfarenhet av herrfotbollen som både spelare och tränare på elitnivå berättade han om tydliga skillnader i inställningen.

– Tjejerna har stora krav när det gäller planeringen. De kräver i större omfattning att jag berättar om mina intentioner på längre sikt. De vill inte bara veta vad vi ska göra på träningspasset. De vill veta vad syftet är, och hur det finns med i den långsiktiga utvecklingen.

Tor-Arne berättade också om hur lagets framgångar har lett till en mera framskjuten plats i medierna.

– Det har varit fantastiskt roligt när damfotbollen har hamnar på första sportsidan i måndagstidningarna även om herrlaget har spelat match.

27 mars är det dags för första matchen i högsta serien på hemmaplan mot Växjö.