Konsten att lyfta ett lag till allsvenskan

Målet att nå högsta divisionen var hur tydligt som helst. Men att det gick så fort blev en överraskning för många. 2023 har Norrköping två allsvenska fotbollslag i högsta divisionen.

En mycket viktig spelare för damlagets framgång finns vid sidan av planen under matcherna och som taktiker och tränare. Han heter Tor-Arne Fredheim och seniorjournalisterna får möjlighet att samtala med honom om damfotbollens framgångar i fotbollsstaden Norrköping.

När: Tisdag 17 januari klockan 13.

Var: IFK Norrköpings restaurang på Idrottsparken (Sponsornamn Platinum Cars Arena)

Vi inleder med gemensam lunch.

Anmälan senast 13 januari till tgardebring@gmail.com

Lokal journalistik och demokrati

Lokalpressen har genomgått ett tufft stålbad under det senaste decenniet. Stora delar av reklamintäkterna har flyttat till andra plattformar och nu har också papperspriserna blivit svåra att möta. Nils Olauson är vd för Östergötlands dagstidningar och har jobbat som journalist. Vi får nu möjligheten att samtala med honom om möjligheterna till fri och oberoende journalistik som en del i den lokala demokratin. Hur klarar länets tidningar att spegla samhällsfrågorna i vårt län?

När: Måndag 20 februari klockan 14.

Var: Tidningshuset på Stohagsgatan 2 i Norrköping.

Amälan senast torsdag 16 februari till marianne.odelius@gmail.com

Från anfall till försvar. Hur är det att byta position i politiken?

Vi får besök av Norrköpings kommunstyrelseordförande Sophia Jarl som får berätta om vilka mål hon har med Borgerlig samling och vad det kan betyda för Norrköpings kommun.

Var: Hemgården, Saltängsgatan 7, Norrköping

När: Onsdag 29 mars klockan 14.

Årsmöte

Preliminär tid för årsmötet är 18 april. Tid, lokal och program meddelas senare.

Försommarutflykt till Harstena

Reservera onsdag 7 juni för en heldag i östgötaskärgården. Våra ciceroner blir Ragnar Dahlberg och Magnus Höjer. Det blir fika på Harstena och middag på Fyruddens restaurang. Klubben bjuder på fika, middag och båtresa. Avresa från Norrköping klockan 08.50 och åter från Fyrudden 15.30.