Konsten att lyfta ett lag till allsvenskan

Målet att nå högsta divisionen var hur tydligt som helst. Men att det gick så fort blev en överraskning för många. 2023 har Norrköping två allsvenska fotbollslag i högsta divisionen.

En mycket viktig spelare för damlagets framgång finns vid sidan av planen under matcherna och som taktiker och tränare. Han heter Tor-Arne Fredheim och seniorjournalisterna får möjlighet att samtala med honom om damfotbollens framgångar i fotbollsstaden Norrköping.

När: Tisdag 17 januari klockan 13.

Var: IFK Norrköpings restaurang på Idrottsparken (Sponsornamn Platinum Cars Arena)

Vi inleder med gemensam lunch.

Anmälan senast 13 januari till tgardebring@gmail.com

Lokal journalistik och demokrati

Lokalpressen har genomgått ett tufft stålbad under det senaste decenniet. Stora delar av reklamintäkterna har flyttat till andra plattformar och nu har också papperspriserna blivit svåra att möta. Nils Olauson är vd för Östergötlands dagstidningar och har jobbat som journalist. Vi får nu möjligheten att samtala med honom om möjligheterna till fri och oberoende journalistik som en del i den lokala demokratin. Hur klarar länets tidningar att spegla samhällsfrågorna i vårt län?

När: Måndag 20 februari klockan 14.

Var: Tidningshuset på Stohagsgatan 2 i Norrköping.

Amälan senast torsdag 16 februari till marianne.odelius@gmail.com

Från anfall till försvar. Hur är det att byta position i politiken?

Vi får besök av Norrköpings kommunstyrelseordförande Sophia Jarl som får berätta om vilka mål hon har med Borgerlig samling och vad det kan betyda för Norrköpings kommun.

Var: Hemgården, Saltängsgatan 7, Norrköping

När: Onsdag 29 mars klockan 14.

Anmälan senast 26 mars till tgardebring@gmail.com

Om ryssen kommer…

Fredrik Nestor från Norrköpings kommuns säkerhetsavdelning berättar om hur vi bör vara förberedda för en allvarlig samhällskris.

Det blir också årsmötesförhandlingar.

När: Tisdag 18 april klockan 14

Var: Hemgården, Saltängsgatan 7, Norrköping

Anmälan senast måndag 16 april till tgardebring@gmail.com

Försommarutflykt till Harstena

Onsdag 7 juni arrangerar vi en heldag i östgötaskärgården. Våra ciceroner blir Ragnar Dahlberg och Magnus Höjer. Det blir förmiddagsfika på Harstena och lunch på Fyruddens restaurang. Klubben bjuder på fika, lunch och båtresa. Medlemmarna får själva betala sin resa med Östgötatrafiken. Vi rekommenderar en dygnsbiljett för länet för drygt en hundralapp. Avresa med expressbuss 46 från Norrköpings resecentrum klockan 08.50. Efter ett bussbyte i Valdemarsvik (buss 464) är vi framme i Fyrudden klockan 10.20. Där hämtar vi korgen med kaffe och fikabröd och går ombord på båten till Harstena där Ragnar Dahlberg tar med oss på en rundvandring efter fikat. När vi återkommer till Fyrudden bjuder klubben på middag på Fyruddens restaurang. Där kommer Magnus Höjer att berätta om Gryt och dess skärgård. Hemresan påbörjas 15.32. För deltagare från västra länsdelen rekommenderas Östgötapendeln för anslutningen till Norrköping. Det går givetvis också att ansluta i Fyrudden med egen bil.

Anmälan senast 25 maj till tgardebring@gmail.com