18 maj 2022. Litet småkyligt när vi väntar på Pelles buss. Så även på färjan mellan Gränna och Visingsö. Men där börjar solens strålar tala om att det kommer att bli en ljuvlig dag. Remmalaget står och väntar. Ett gäng seniora journalister sätter sig tillrätta, många med minnen från 10-12-årsåldern där klassisk skolresa gick till Visingsö.

Två timmar med två hästkrafter i ljuvligt landskap och med påläst kusk blir ett gott minne från våren 2022. Ekipaget stannar vid Brahekyrkan och vår medlem, och dagens reseledare, Maria Waxegård tar över guidningen. Maria har varit där tidigare och visar på en imponerande kunskap om Braheätten och vad kyrkan kan berätta om dess betydelse i svensk historieskrivning.

Efter lunch far vi åter mot Gränna för ett besök på Grenna museum. Museichef Håkan Jorikson möter oss för att berätta om sin kommande biografi om polarforskaren ingenjör Andrée.

Vårterminen är slut. Nu tar seniorjournalisterna i Östergötland en paus för att återkomma med nya aktiviteter i september.