David Dahmén är seniorjournalist i Östergötland. Han har kompletterat sitt journalistiska yrkesliv med många uppdrag som valobservatör. 30 oktober 2019 delade han med sig av sina kunskaper och erfarenhet till sina seniorkompisar vid ett möte på Hemgården i Norrköping.

Hans senaste uppdrag var att bevaka presidentval och lokalval i Nigeria i början av 2019. David berättade om en utdragen valprocess där han var en av två valobservatörer från Sverige på uppdrag av EU. Han delgav oss en berättelse om hur villkoren för demokratin ser ut i ett land där läskunnigheten är begränsad, där man måste registrera sig för att rösta och där det kan vara långt till vallokalen. David Dahmén har stor erfarenhet från den svenska valorganisationen men är försiktig med att göra jämförelser om demokratins styrka med Afrikas folkrikaste land. Han ger oss en bild av en valprocess som, trots besvärliga förutsättningar, fungerar hyggligt.