De östgötska seniorjournalisternas säsongsfinal blev en riktig sällskapsresa (14 personer) till konstmuseet Louisiana strax söder om Helsingör. Tidigt på morgonen den 22 maj 2019 samlades vi på järnvägsstationerna i Norrköping och Linköping för snabbtåg till Hässleholm, Pågatåg till Helsingborg, färja till Helsingör, buss till Humlebaek och en avslutande promenad till museientrén.

Vår medlem Maria Waxegård kryddade resan för både kropp och intellekt. Med två stora termoskannor, nyttiga smörgåsar och förföriskt goda Madeleinekakor såg hon till att vi blev väl rustade för dagens aktiviteter. På nästa tåg bjöd hon på en finurlig frågesport med anknytning till den stora utställningen på Louisiana och väl framme ett precis lagom långt föredrag (8 minuter) om dagens centrala aktivitet: mötet med Pipilotti Rists videokonst. Tack Maria. Din insats imponerade. Ganska så trötta efter lång resa och fyra timmar på Louisiana återkom seniorerna till sina hemorter sent på onsdagskvällen.