Seniorjournalisterna i Östergötland avslutade vårterminen vid Omberg. Det blev en intensiv dag som började med lunch i Stocklycke vandrarhem. Där fick vi stifta bekantskap med natur- och kulturguiden Lars Frölich som ledde oss ut i naturen och gav oss hisnande inblick i Ombergs flora och fauna väl kopplat till historia. Ett par timmar senare besöktes Mariadöttrarna vid Heliga hjärtas kloster. Syster Gertrud gav oss en rejäl inblick i klosterlivet och berättade, till vår tillfredsställelse, att tiden för lunchen var anpassad så att Mariadöttrarna i lugn och ro kunde lyssna på lunchekot. Aktiviteterna avslutades med att vi fick närvara vid den tidiga aftonbönen (vesper).

Ombergsguiden Lars Frölich (t.h.) guidar östgötaseniorerna.

Seniorjournalisterna i Östergötland avslutade vårterminen vid Omberg 18 maj 2018. Det blev en intensiv dag som började med lunch i Stocklycke vandrarhem. Där fick vi stifta bekantskap med natur- och kulturguiden Lars Frölich som ledde oss ut i naturen och gav oss hisnande inblick i Ombergs flora och fauna väl kopplat till historia. Ett par timmar senare besöktes Mariadöttrarna vid Heliga hjärtas kloster. Syster Gertrud gav oss en rejäl inblick i klosterlivet och berättade, till vår tillfredsställelse, att tiden för lunchen var anpassad så att Mariadöttrarna i lugn och ro kunde lyssna på lunchekot. Aktiviteterna avslutades med att vi fick närvara vid den tidiga aftonbönen (vesper).