Det var många seniorer som ville träffa landshövding Elisabeth Nilsson 16 oktober 2017 i Sveriges äldsta bevarade profana byggnad med delar från 1100-talet, alltså Linköpings slott. Elisabeth Nilsson gav oss en aktuell redogörelse om länets hälsotillstånd. För oss, seniora journalister, var det uppbyggligt att höra att vår landshövding visar sig vara en samhällsintresserad mediekonsument av stora mått. Ledarsidorna i de norrbottniska tidningarna konsumerades noggrant redan i tidiga tonår. Och den östgötska pressen lusläses så fort tillfälle ges. Och visst är hon, i likhet med många av oss, bekymrad över tidningarnas tuffa marknad. Det var många ämnen som fick en belysning som t.ex. olika orters attraktivitet i förhållande till geografiskt läge och kommunikationer. Och på frågan om snabbtåg eller höghastighetståg genom Östergötland svarade hon: – Personligen tror jag att snabbtåg räcker, åtminstone om man ser det i ett östgötskt perspektiv och vill att tågen ska stanna i Linköping och Norrköping.

Tack för ett engagerat mottagande av frågvisa seniormurvlar.