Den 1 november 2017 gästade Artur Ringart Östergötlands seniorjournalister. Det skedde under avslappnade former på restaurang Durkslaget i Norrköping.

Artur, som är känd från radio och TV, startade för några år sedan nyhetssajten News55 som vänder sig till oss över just 55. Den är kanske mest känd för att han lyckats knyta en rad välkända krönikörer till sidan som tycker till om orättvisor som drabbar oss årsrika,vilket vissa vill kalla oss. Det finns också fyra till fem journalister som skriver vanliga nyhetsartiklar åt sajten om sådant som vi seniormedborgare bör känna till.

Artur berättade livfullt om satsningen men konstaterade också att den fortfarande går med förlust. Att han trots detta kan fortsätta att driva sajten beror på att han också arrangerar seniormässor runt om i Sverige i samarbete med de tre pensionärsorganisationerna. Dessa går med bra vinst genom att utställarna får betala för en plats. Och inget krimskrams göre sig besvär. Däremot är det gratis inträde för besökarna.

Just den här dagen var Artur på en sådan seniormässa vid Idrottsparken (efter många år som sportreporter vägrar han kalla IFK:s hemmaarena något annat) och det var därför som vi lyckades locka honom till vår lilla träff. Ett 15-tal personer närvarande.