Besök på bomässa Ett tiotal medlemmar besökte 13 september bomässan i Linköping. Efter en intressant introduktion av mässans ordförande Birgitta Ståhl-Öckinger blev det några timmars rundvandring i Vallastaden med ett tusental nybyggda bostäder. Det är ett spännande område där olika ägandeformer och hyresrätter är blandade med utmanande lösningar.

Seniorjournalister på bomässa. I täten Erik Söderberg som visar vägen.

13 september blev en riktig höjdardag för Östergötlands journalistseniorer med ett besök på bomässan Vallastaden i Linköping. Här har det byggts ett tusental bostäder med blandade upplåtelseformer och varierad arkitektur och nya lösningar för områdets infrastruktur. Ett eldorado för den som ser blandstaden som den goda urbana lösningen. Facit över hur lyckat området blir kan vi nog inte få förrän om några decennier. Men spännande är det. Har du vägarna förbi Linköping så missa inte detta. Du kan läsa mera på vallastaden2017.se.