Östergötlands seniorjournalister avslutade sitt första och påbörjade sitt andra verksamhetsår på Linköpings fotbollsarena, hemmaplan för 2016 års svenska mästare Linköpings fotbollsklubb, LFC. Klubbdirektör Maria Hagström och tränaren Kim Björkegren berättade om framgångssagan som påbörjades i fotbollsföreningen Kenty 2001. Maria Hagström berättade att ett dussintal spelare som under olika perioder varit knutna till klubben fanns med i svenska damlandslagets OS-trupp 2016. Många av spelarna har flyttat till proffsliv utomlands efter guldsäsongen vilket inte hindrar att LFC med största sannolikhet kommer att vara ett topplag även i år.

Fotbollstemat fortsatte med att seniorklubbens medlemmar Kenneth Thapper och Magnus Höijer presenterade boken 100 år av glädje – om östgötafotbollen – som de varit redaktörer för.

Vid årsmötet omvaldes Tommy Gardebring, Marianne Odelius och Per Ek till ordförande, sekreterare och kassör. Anne Marie Dahlgren och Dick Kjedemar omvaldes som suppleanter och som ny suppleant valdes Birgitta Hybinette.