Snooza är ett bra ord för att beskriva ett långsamt uppvaknande genom upprepade väckningssignaler. Funktionsvarierad är ett mera besvärligt ord att använda för att beskriva en människas begränsningar. Det var två begrepp, bland många andra, som diskuterades när seniorjournalisterna i Östergötland 14 december 2016 fick en lektion i hur journalisterna inom public service gnuggas i att vara begripliga. Inbjuden till mötet var Lotta Ederth, sedan en tid tillbaka språkvårdare vid public servicebolagen SR, Svt och Utbildningsradion. Hon beskrev med många exempel, som ledde till både skratt och leenden, vad som kommer upp i kontakten med medarbetare och lyssnare/tittare. Vi, seniorer, med många synpunkter på hur språket förändras fick också en inblick i tonårsvärlden där det engelska ordet random är ett dagligt uttryck för att beskriva någon som är litet speciell eller sticker ut. Visst är det kul med språk. Tack för lektionen, Lotta.